Kuka olen

Juureni ovat Pohjois-Karjalassa, Ilomantsissa. Muutin vanhempieni matkalaukussa ensin Vantaan tiilitehtaalle ja sitten Espooseen aivan pikkutyttönä, kun  1960-luvulla pieni tila ei riittänyt takaamaan perheelle elantoa – elettiin maaltapaon ja kaupungistumisen aikaa. Vanhempani ovat nähneet sodan ja äitini on kokenut, millaista on olla evakkolapsi. Luultavasti lapsuuden kodin myötä arvoihini kuuluu  tasa-arvoisuus ja yrittelijäisyys sekä se, että heikommasta pidetään huolta kansallisuuteenkin katsomatta.

**

Koulutukseltani olen laskentamerkonomi sekä maa- ja metsätaloustieteiden maisteri. Pääaineeni Helsingin yliopistossa oli kuluttajaekonomia, joten katson olevani kodin rahatalouden asiantuntija. Yliopistossa opiskelin myös sosiaalipolitiikkaa, aikuiskasvatustiedettä ja viestintää.  Vuosien varrella minut on kutsuttu lukuisiin oikeusministeriön työryhmiin valmistelemaan maksukyvyttömyyteen ja perintään liittyvää lainsäädäntöä. Kantani näkyvät voimassa olevassa lainsäädännössä.

Kuntalaisten arjen huolet ja raskaat tilanteet ovat minulle tuttuja, sillä toimin Espoon kaupungin johtavana talous- ja velkaneuvojana ja vastaan myös sosiaalisesta luototuksesta.  Työni antaa minulle päivittäin tuntuman ihmisten  kompurointiin elämässä  ja selviytymiseen vaikeistakin ajanjaksoista.  Henkilökohtaisessa elämässäni olen kokenut avioeron ja läheisten muistisairaudet – myös ne tuovat perspektiiviä elämän kaareen.

Ennen nykyisiä tehtäviäni –  aika paljon nuorempana –  olen ollut työssä mm.  tsupparina, hedelmätiskillä, huoltoaseman kassalla, varastossa, toimistosihteerinä  ja toiminut mainostoimistossa yhteyssihteerinä ja tuotantosuunnittelijana. Urani varrelle mahtuu myös yrittäjyys: tein omalla toiminimellä rakennussiivouksia, jotta saatoin hoitaa perheen kaksi lasta kotona ja opiskella.

Yhteiskunnallisia tehtäviäni ovat Espoon valtuuston ja ympäristölautakunnan  varajäsenyys.  Minut tunnetaan myös asukasaktiivina, Karakallio-Seuran puheenjohtajana. Tästä roolista käsin voin vaikuttaa paikallisesti.  On myös ilo saada järjestää asukkaita yhteenkokoavia tapahtumia  ja toimittaa paikallista asukaslehteä. Muutoin vietän vapaa-aikaani luonnossa käpsytellen ja mökkeillen. Mökillä  intohimoni on klapien teko. Syksyisin hurahdan yltiöpäiseen säilömiseen ja marjahyytelöiden valmistukseen!