Aulikki Pentikäinen

Juureni ovat Pohjois-Karjalassa, Ilomantsissa. Muutin vanhempieni matkalaukussa ensin Vantaan tiilitehtaalle ja sitten Espooseen aivan pikkutyttönä, kun 1960-luvulla pieni tila ei riittänyt takaamaan perheelle elantoa – elettiin maaltapaon ja kaupungistumisen aikaa. Vanhempani ovat nähneet sodan ja äitini on kokenut, millaista on olla evakkolapsi. Luultavasti lapsuuden kodin myötä arvoihini kuuluu tasa-arvoisuus ja yrittelijäisyys sekä se, että heikommasta pidetään huolta.

Perheeseeni kuuluu suomenruotsalaisen muusikko- ja yrittäjäpuolison lisäksi Aku-kissa, jonka sain huomiini kun iäkäs äitini ei voinut saada löytökissaa mukaansa hoivakotiin. Elämässäni tärkeitä ihmisiä ovat myös täysi-ikäiset lapset puolisoineen.

Koulutukseltani olen laskentamerkonomi sekä maa- ja metsätaloustieteiden maisteri. Opinnot olen suorittanut työ- ja perhe-elämän ohella. Kesti aikansa, että minä – työläisperheen lapsi – uskaltauduin tavoittelemaan opintoja yliopistossa.

Pääaineeni Helsingin yliopistossa oli kuluttajaekonomia, joten katson olevani kodin rahatalouden asiantuntija. Yliopistossa opiskelin myös sosiaalipolitiikkaa, aikuiskasvatustiedettä ja viestintää.  Vuosien varrella minut on kutsuttu lukuisiin oikeusministeriön työryhmiin valmistelemaan maksukyvyttömyyteen ja perintään liittyvää lainsäädäntöä. Kantani näkyvät voimassa olevassa lainsäädännössä. 

AULIKKI PENTIKÄINEN
Taloustieteiden maisteri (MMM)

* Espoon kaupunginvaltuutettu 

* Teknisen lautakunnan varapuheenjohtaja

* Karakallio-Seuran puheenjohtaja

* Länsi-Uudenmaan oikeusaputoimiston talous- ja velkaneuvonnan yksikkövastaava

Ihmisten arjen huolet ja raskaat tilanteet ovat minulle tuttuja pitkältä ajalta. Toimin Länsi-Uudenmaan oikeusaputoimistossa talous- ja velkaneuvonnan yksikkövastaavana toimialue Espoosta Hankoon saakka.  Työni antaa minulle päivittäin tuntuman ihmisten haasteisiin elämässä ja selviytymiseen vaikeistakin ajanjaksoista. Espoon kaupungin palveluksessa olen toiminut sosiaali- ja terveyssektorin toimialalla osallistuen erityisesti sosiaalisektorin johtoryhmien työskentelyyn. Tätä kautta sosiaalityö, lastensuojelu ja perhetyö ovat tulleet minulle tutuiksi. Henkilökohtaisessa elämässäni olen kokenut avioeron ja läheisten muistisairaudet – myös ne tuovat perspektiiviä elämän kaareen.

Ennen nykyisiä tehtäviäni –  aika kauan sitten –  olen ollut työssä mm.  tsupparina, hedelmätiskillä, huoltoaseman kassalla, varastossa, toimistosihteerinä  ja toiminut mainostoimistossa yhteyssihteerinä ja tuotantosuunnittelijana. Urani varrelle mahtuu myös yrittäjyys: tein omalla toiminimellä rakennussiivouksia, jotta saatoin hoitaa perheen kaksi lasta kotona ja opiskella.

Poliittisia tehtäviäni ovat Espoon valtuuston jäsenyys ja teknisen lautakunnan varapuheenjohtajuus. Minut tunnetaan myös asukasaktiivina, Karakallio-Seuran puheenjohtajana. Tästä roolista käsin voin vaikuttaa paikallisesti.  On myös ilo saada järjestää asukkaita yhteen kokoavia tapahtumia ja toimittaa paikallista asukaslehteä.

Muutoin vietän vapaa-aikaani luonnossa käpsytellen ja mökkeillen. Mökillä intohimoni on klapien teko. Periaatteisiini kuuluu saunavastojen teko talven varalle juhannuksen aikaan. Syksyisin hurahdan yltiöpäiseen säilömiseen ja marjahyytelöiden valmistukseen!

Yhteystiedot

Minulle voi rohkeasti soitella tai laittaa sähköpostia. Alla linkit myös some-kanaviini.